Fysik

Største strømstyrke

24. maj 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den største strømstyrke  man kan tillade gennem en resistor skal jeg finde i denne opgave

jeg får oplyst at resistoren er mærket med 220ohm og 0,25W

Hvilken formel skal jeg bruge


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

      I = √(P/R)


Svar #2
24. maj 2010 af streetkingz (Slettet)

Hej mange tak, hvad med den største spændingsfald man kan lægge over resistoren, og vi har de samme oplysninger og I er 0,0337


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af mathon

     U = √(P•R)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2014 af Kigger (Slettet)

Vent lige.. Hvordan får du I = 0,0337?

Jeg er igang med det samme sæt (tror jeg nok) og når jeg laver
I = √(P/R)

Hvor P = 0,25W og R = 220Ω
Er I = 0,0113636364 A2 eller 0,106600358 amperes

Er jeg helt forkert på den? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2014 af mathon

#4

             I=\sqrt{\frac{P}{R}}=\sqrt{\frac{0,25\; \Omega \cdot A^2}{220\; \Omega }}=0,03371\; A


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2014 af Kigger (Slettet)

Men hvis nu vi fjerner Ohm og Ampere, og regner 

 √0,25/220

så giver det:

0.10660035817

er det fordi at i udregningen fra A til Ω at der sker nogle påvirkninger af tallet? 

Undskyld jeg trænger mig på :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2014 af mathon

#6
           I=\sqrt{\frac{P}{R}}=\sqrt{\frac{0,25\;W}{220\; \Omega }}={\color{Red} \sqrt{ \frac{0,25} {220}}}\cdot\sqrt{\frac{\Omega \cdot A^2}{\Omega }}={\color{Red} 0,03371}\; A


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2014 af Kigger (Slettet)

Oh... Google calculator er noget lort.. Sorry :S jeg regne lige efter i regneprogrammet maple, og jeg kan se at det var 0.03371..

Damn it :S 

Tak for hjælpen, selv om jeg var stædig :)


Skriv et svar til: Største strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.