Matematik

Stamfunktioner og konstant?

25. maj 2010 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Jeg kan simpelthen ikke huske hvorfor det nu lige er, at man skal/kan tilføje en konstant til en stamfunktion??

Kan I måske simpelt og kort beskrive det for mig??

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Hvis F'(x) = f(x) vil der også gælde at (F(x)+k)' = f(x)+k' = f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2010 af Yow! (Slettet)

Hvis man har en funktion, der hedder

x^2 + 5 

som man så vil differentiere, vil den blive til

2x

Når man så vil tilbage til selve funktionen skal man integrere(det modsatte af differentiere..):

x^2

...men hov. Hvor bliver 5-tallet af? Derfor tilføjer du en konstant K

x^2 + k


:=)


Svar #3
25. maj 2010 af Booklover (Slettet)

Ahhhhhh!! Det gav jo mening ;) Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Stamfunktioner og konstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.