Fysik

Massen af luft! Vigtigt!

27. maj 2010 af Mythology (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag..

Jeg skal finde massen af luft, men jeg regnet hele opgaven og stoppede ved den regel (m=M*n)

_______________________

- Et lokale med gulvarealet 30m2 og højden 2,5 m indeholder tør atmosfærisk luft.

Luften opvarmes fra temperaturen 14 C til temperaturen 24 C.

Lufttrykket i lokalet er konstant 1,0 bar under opvarmningen.

* Beregn massen af den luft, som slipper af lokalet:

V = 30m2 * 2,5 = 75m3

Idealgasligning:

p*V=n*R*T ⇒ n= p*V / R*T

n1= 1,0*10^5 * 75 / 8,314 * (273+14) = 3143,1 mol

n2= 1,0*10^5 * 75 / 8,314 * (273 + 24) = 3037,3 mol

Δn=n1-n2 = 3143,1 mol - 3037,3 mol = 105,8 mol

m = M*n

m [g]=M [g/mol] * n [mol]

_______________________

Hvordan finder jeg M? Please jeg har brug for forklaring !!!

Tak i forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af peter lind

Det slår du op i en tabel eller bog. Du kan også se på hvilken stoffer og hvor stor en andel hver af dem udgør af luften. Deraf kan du så beregne et gennemsnits M. De vigtigste stoffer er N2, O2 og CO2 + lidt ædelgasser. Andelene kan jeg ikke huske.


Svar #2
28. maj 2010 af Mythology (Slettet)

Tusind tak for det.

Jo igår prøvede jeg at finde en løsning til opgaven (giver ikk' op), så fandt jeg en tabel  i bogen

som indeholder svar på mit spørgsmål..

MVH


Skriv et svar til: Massen af luft! Vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.