Kemi

antal protoner

27. maj 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i et miochondrier er 7,8 og et mitochondrie svarer til en kugle med en diameter på 1,4 * 10 ^ -6 m.

beregn under disse forudsætning antallet af protoner som er tilstede inde i mitochondriet?.

er det sådan her:

10 7,8 = 1,58 * 10 -8 mol/L

diamater :

4/3 * 3,14 (pi) * r 3

4/3 * 3,14 * 0,00000073 =  1,4336 * 10  -8

n = v * c

1, 4336 * 1, 58 * 10 -8 = 2,27

det er sådan jeg indtil videre har lavet, mangler mere en formel som hedder noget i retning advokatos formel et eller andet. synes det var det jeg hørte fra en eller er jeg færdig ?

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Inkognito (Slettet)

Hejsa!

Æhm - er de 7,8 pH-værdien? I så fald ser metoden korrekt ud. Du skal dog lige chekke dine enheder, for de passer vist ikke helt (du beregner volumen af kuglen i m3, og koncentrationen er i mol/L) . Husk at skrive dine enheder på alle steder, så kan du også selv se om der er noget galt.

Det "n" du har fundet er jo stofmængden (i mol). Hvis du vil have det præcise antal, så skal du gange med Avogadros konstant (den kan du sikkert slå op).


Skriv et svar til: antal protoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.