Kemi

Gibbs energi

28. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Hej

I forbindelse med AT skriver jeg i kemi og billedkunst om fotografiet, hvor jeg for at få noget kemi-a-niveau stof med, skal sammenligne de enkelte stoffers gibbs energier. Stofferne blev brugt til forskellige metoder til at fremstille fotografier, men jeg ved ikke hvad jeg kan konkludere ud fra dem?

G(AgCl)=-109,86

G(PtCl6)=--482,7


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvad det er du søger, men betydningen af dem er jo at negativ G = spontan reaktion, positiv G = uspontan reaktion.


Svar #2
28. maj 2010 af surfact1 (Slettet)

Jo, det ved jeg også godt. Men jeg tænkte mere på hvorfor gibbsenergien for PtCl6 var mindre end for AgCl, dvs. hvilken betydning dette har (for fotografiet)..


Skriv et svar til: Gibbs energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.