Kemi
er dette rigtigt- kemi
09. marts 2005 af
xyz (Slettet)
I en vandig opløsning er den formelle koncentration af NH3+ lig med 0,100 M og den formelle koncentration af NaOH er 0,200 M.
10,0 mL af opløsningen titreres med 0,100 M HCl. Man kan regne med, at NH3 ikke titreres, før alle OH- stammende ioner fra NaOH er titreret.
Opgaven: Beregn de aktuelle koncentrationer af hver af ionerne Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl: 5,0 mL, 10,0, 15,0, 20,0, 25,0 30,0 mL ...
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
1 mol HCl er ækvivalent med 1 mol NaOH. nær ækvivalente mængder blandes sammen får man en NaCL-opløsning, som er en neutral opløsning, derfor har Na+ og OH- ingen påvirkning på pH...
HCl-opløsningen indeholder H3O+ og OH-, og NaOH-opløsningen indeholder Na+ og OH-, derfor er der også tale om følgende reaktionsskema:
H3O+ + OH- ---> 2H2O
Tilsat 5,0 mL 0,100 M HCL
stofmængden af H3O+ og OH- beregnes:
H3O+:n = c* V => n=0,100 mol/L * 0,0100 L = 0,00100 mol
OH-: n= 0,100 mol/L*0,0050 L = 0,00050 mol
ionerne reagerer med hinanden 1:1
H3O+ + OH- ---> 2H2O
før: 0,00100 mol 0,00050 mol
efter:0,00050 mol 0,00050 mol
opløsningens volumen bliver 10 mL + 5 mL = 15 mL
[H3O+] = 0,0005 mol(0,0150 L = 0,050 M
er dette rigtigt? og hvordan beregner jeg de andre ioner?
jeg har skrevet at NH3 og NH4+ er svage protolytter, derfor kan man se bort fra deres reaktion med vand.... så deres formelle koncentration = deres aktuelle koncentrationer...
dvs. [NH3] = 0,100 M
og [NH4+] = 0,100 M
??????
10,0 mL af opløsningen titreres med 0,100 M HCl. Man kan regne med, at NH3 ikke titreres, før alle OH- stammende ioner fra NaOH er titreret.
Opgaven: Beregn de aktuelle koncentrationer af hver af ionerne Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl: 5,0 mL, 10,0, 15,0, 20,0, 25,0 30,0 mL ...
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
1 mol HCl er ækvivalent med 1 mol NaOH. nær ækvivalente mængder blandes sammen får man en NaCL-opløsning, som er en neutral opløsning, derfor har Na+ og OH- ingen påvirkning på pH...
HCl-opløsningen indeholder H3O+ og OH-, og NaOH-opløsningen indeholder Na+ og OH-, derfor er der også tale om følgende reaktionsskema:
H3O+ + OH- ---> 2H2O
Tilsat 5,0 mL 0,100 M HCL
stofmængden af H3O+ og OH- beregnes:
H3O+:n = c* V => n=0,100 mol/L * 0,0100 L = 0,00100 mol
OH-: n= 0,100 mol/L*0,0050 L = 0,00050 mol
ionerne reagerer med hinanden 1:1
H3O+ + OH- ---> 2H2O
før: 0,00100 mol 0,00050 mol
efter:0,00050 mol 0,00050 mol
opløsningens volumen bliver 10 mL + 5 mL = 15 mL
[H3O+] = 0,0005 mol(0,0150 L = 0,050 M
er dette rigtigt? og hvordan beregner jeg de andre ioner?
jeg har skrevet at NH3 og NH4+ er svage protolytter, derfor kan man se bort fra deres reaktion med vand.... så deres formelle koncentration = deres aktuelle koncentrationer...
dvs. [NH3] = 0,100 M
og [NH4+] = 0,100 M
??????
Skriv et svar til: er dette rigtigt- kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
