Kemi

Kan dette passe?

29. maj 2010 af Wutever (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 2 ml saltsyre i et bægerglas: pH-værdi= 1

20 ml vand hældes over til syren; pH-værdi = 2

200 ml vand hældes over til blandingen af syre og vand; pH-værdi = 3

2 liter vand hældes i; ph-værdi = 4

osv.

kan det passe at man altid skal gange med 10, for at få en syren til at gå et trin op ad ph-skalaen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Det er næsten rigtigt.

Der hældes vand overtil syren til der ialt er 20 ml o.s.v.

Man skal gange med 10 for at få det nyerumfang af vand og syre, sp stiger pH med 1

For øvrigt hælder man syre i vand ikke vand i syre da varmeudviklingen kan blive temmelig stor.


Svar #3
29. maj 2010 af Wutever (Slettet)

Dvs. jeg skal starte med noget vand også hælde syren i, og ikke omvendt- og bare fortsætte som normalt :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2010 af mette48 (Slettet)

2 ml saltsyre i et bægerglas: pH-værdi= 1

18 ml vand i et glas, syren hældes i, så er der 20 ml syre med pH=2

180 ml vand iet  glas, syren hældes i så er der 200 ml syre med pH=3

1800 ml vand iet glas, syren hældes i så er der 2000 ml syre med pH=4


Svar #5
30. maj 2010 af Wutever (Slettet)

 #4

2 ml saltsyre i et bægerglas: pH-værdi= 1

18 ml vand i et glas, syren hældes i, så er der 20 ml syre med pH=2

180 ml vand iet  glas, syren hældes i så er der 200 ml syre med pH=3

1800 ml vand iet glas, syren hældes i så er der 2000 ml syre med pH=4

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Kan dette passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.