Matematik

Har jeg den rette løsning, please nogle check hurtigt!

29. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningenstallet i usa i perioden 1967-2006

(jeg ved at der i 2006 er 300 mio og i 1967 er 200 mio)

måden jeg regner det ud på er:

2006-1967 = 39 år

39(kvadratrod)(300/200)=  (1,01045-1)*100 = 1,045%

Det burde være rigtigt, men samtidigt virker det forkert, please help!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg vil ikke ligefrem påstå at dine = er rigtige, men meningen ser ud til at være god nok

300 mio=200 mio(1+r)39

(1+r)=39√(300/200)

r=(1,01045-1)*100% = 1,045%


Svar #2
29. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet)

En veninde siger bare til mig at jeg først skal se på den procentuelle forskel på 200  til 300

300/200 = 1,5-1

0,5*100 = 50%

og så omregne fra det lange til det korte tidsrum

39√(1,50)  = 1.01045

(1.01045 - 1) * 100 = dvs. en stigning på 1.045% pr. år.

jeg ved godt at resultatet er det samme, men hun siger at hvis jeg skriver det på den anden måde så er det forkert... men så gode er vi bestemt heller ikke, så måske tager hun bare fejl?


Svar #3
29. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Hun tager fejl.

Du vil kunne finde den formel (for  årlige procentvise stigning) du skal bruge i din lærebog. Hvordan du løser ligningen er ikke afgørende, så længe du ikke laver fejl selvfølgelig.


Svar #5
30. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet)

okay mange tak, pænt navn forresten :p


Skriv et svar til: Har jeg den rette løsning, please nogle check hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.