Fysik

relativistiske masse

30. maj 2010 af mawak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg har afleveret en rapport om betapartiklers afbøjning i magnetfelt. Jeg har fået rapport tilbage elektronisk og har ikke mulighed for at spørge læreren om det her:

Jeg er selv nået frem til, at r(radius i cirklen)=(mv)/(qB)

Min lærer skriver så, at r er proportional med den relativistiske masse. Men hvad er forskellen på den relativistiske masse og fx en elektrons hvile masse? Håber nogle kan hjælpe, da jeg skal bruge det her til AT. på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af peter lind

m=m0/kvrod(1-v2/c2) hvor m er den relativistiske masse, m0 hvilemassen, v= partiklens hastighed og c er lysets hastighed.


Svar #2
30. maj 2010 af mawak (Slettet)

Ok, så jeg kan omskrive min ligning til: r=((m0/kvrod(1-v2/c2))v)/(qB)

hvordan kommer så videre, hvis jeg skal bestemme betaspetrumet?

Forresten, mange tak for hjælpen, synes nemlig emnet er ret besværligt :S


Svar #3
30. maj 2010 af mawak (Slettet)

Altså, min lærer gav en "teoretisk bud" på et betaspektret, men det der undre er, hvordan han gjorde det? Pointen er jo, at finde tælletallet som funktion af energien(det er vel q-værdi han snakker om der)?


Skriv et svar til: relativistiske masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.