Matematik

Hjælp til differention (igen)

31. maj 2010 af flugu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen.

Opgaven jeg skal have hjælp til at løse ser således ud:

Differentiér funktionen

f(x) =  3x2 + 7 - (4/x)

f(x) = 3x2 + 7 - (-4x2)   (Er klar over, at fejlen opstår her. Hvad bliver (4/x) til, når brøken opløses?

f'(x) = 3 ·2x + 0 + 4x2

f'(x) = 6x + 8x

Opgaven skal give 6x + 4x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Svar: Skrive den som 4*(1/x)


Skriv et svar til: Hjælp til differention (igen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.