Fysik

Potentiel energi til kinetisk

01. juni 2010 af sommerfugl00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har vedhæftet et billede som jeg er lidt i tvivl om.

Når en bold bliver kastet op i luften så falder den kinetiske energi og den potentielle energi stiger. Så når bolden når toppen af det man kaster den til, så er alt den kinetiske energi lavet om til potentielt energi. Dvs. Ekin = Epot

Men hvad sker der inden og efter bolden når det højeste punkt? - er det bare at den kinetiske energi er højest når bolden starter med at blive skudt opad, også bliver det til potentiel energi og så lige inden bolden lander igen så bliver den potentielle energi lavet om til kinetisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bare huske på, at summen af potentiel og kinetisk energi er konstant under forløbet.


Svar #2
01. juni 2010 af sommerfugl00 (Slettet)

 ja der er jo den samme mængde energi hele tiden men det omdanner sig bare ikke?

men er det rigtig at den kinetiske energi er højest når bolden starter med at blive skudt opad også bliver det til potentiel energi også lige inden bolden lander bliver den potentielle energi lavet om til kinetisk igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Der foregår en energiomdannelse hele tiden. Ikke bare lige før et hvis punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2010 af Woja (Slettet)

E-kinetisk = ½m * v^2     (m=[kg] , v=[m/s]) (½ masse * hastighed^2)   = Joule

E-potentiel = m * g * h    (m=[kg], g[m/s^2], h=[m])(masse * tyngdeacc * højde) = Joule

Med de to formler kan du regne de 2 "energier" ud i alle punkterne. Du kan også se at hvis hastigheden er 0 (toppunktet) er Ekin = 0.. og hvis h = 0 meter. så er E-pot = 0.

Håber det gav menning. :)


Skriv et svar til: Potentiel energi til kinetisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.