Matematik

Simpel reducering

17. juni 2010 af stormz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en matematikbog der laver følgende reducering uden at forklare (altså en typisk matematikbog).

Kan dog slet ikke forstå noget som helst af hvordan det er gået til. Har vedlagt formlen som et billede.


Svar #1
17. juni 2010 af stormz (Slettet)

 .

Vedhæftet fil:red.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2010 af NejTilSvampe

fælles brøkstreg :)

Der er virkelig ikke noget trick i det... :S ved ikke hvordan jeg skulle forklare det bedre end du allerede har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

I den vedhæftede fil bør der ikke være ⇔ mellem de to udtryk, men derimod = . Det er matematisk set noget vås, som det er skrevet.

Men i udtrykket, der startes med, brunger man alle leddene på fællesnævner (b+β), så brøkerne kan adderes:

a - b·(a+βC)/(b+β)

     = a·(b+β)/(b+β) - b·(a + βC)/(b+β)

     = (ab + aβ - ab - bβC)/(b+β)

     = (aβ - bβC)/(b+β)

     = β·(a - bC)/(b+β)

I mange matematiske lærebøger forventes det, at læseren selv går udregningerne igennem i detaljer.


Svar #4
17. juni 2010 af stormz (Slettet)

Tak for svarene.

Hvis der ikke er noget trick i det burde det være endnu lettere at forklare? Forstår stadig ikke hvordan (b+β) fra nævneren lige pludselig står i tælleren.

"I mange matematiske lærebøger forventes det, at læseren selv går udregningerne igennem i detaljer."

Det er derfor jeg kaldte det en typisk matematikbog. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2010 af NejTilSvampe

 a + b/c = (ca+b)/c 

det er den regel der bliver brugt. Jeg ved ikke om det hjælper dig overhovedet :s


Skriv et svar til: Simpel reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.