Matematik

integration ved substitution og gange ind i parentes i beviset for keglens rumfang

20. juni 2010 af blomster111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Det drejer først og fremmest om at gang to paranteser sammen, nemlig (r/h * x) * (r/h * x)

Resultatet skal være = r^2/h^2 * x^2

- Jeg kan ikke lige se mig ud af der.

Dernæst skal integralet tages af dette. dvs.  

integral(r^2/h^2 * x^2) og resultet skal være (r^2/h^2 *x^3/3).

 - Jeg håber, at der er nogen som kan hjælpe. Det vil nemlig være drøn irriterende ikke at kunne argumentere ordenligt for disse led til eksamen . :D

Selve beviset er vedhæftet også-

Vedhæftet fil: keglen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2010 af Matkaj

1) fjern parenteserne og byt om på rækkefølgen, så skulle det være klart.

2) du integrerer mht. x, dvs. r^2/h^2 betragtes som en konstant. Lad os kalde den k

En stamfkt. til kx^2 er jo netop k(x^3/3),  (x^3/3 er stamfunktion til x^2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2010 af NejTilSvampe

 det første er da ret lige til 

(r/h * x)*(r/h * x) = (r/h * x)2

Når du siger at integralet skal tages af dette, er det altså vigtigt at du siger hvilken variable det skal integreres ift. 

Men da jeg går ud fra at r2/h2 er en konstant, kan du sætte det uden for integrale tegnet

r2/h2 ∫ x2 dx  

hvor du bruger at  ∫xndx = xn+1/(n+1) +k


Svar #3
20. juni 2010 af blomster111 (Slettet)

Hvor er bare guld i to !!

Det er jo lige til, tuside mange gange tak :D


Skriv et svar til: integration ved substitution og gange ind i parentes i beviset for keglens rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.