Matematik
Bevis for fremskrivningsfaktoren i den eksponentielle udvikling
Hej :)
I beviset for a i den eksponentielle udvikling kommer jeg til et trin der lyder a^x2-x1 = y2/y1. Og det næste trin er a = x2-x1 rod over y2/y1. Jeg ved ikke om I kan forstå, hvad jeg mener :-), men jeg vil blive rigtig glad for lidt forklaring omkring, hvad der sker imellem de to trin.
Tusind tak.
Svar #1
22. juni 2010 af NejTilSvampe
som du ved ophæver du en potens ved at tage dens tilsvarende rod. Altså f.eks. 3√x3 = x
Så for at få x2-x1 over på den anden side, tager du x2-x1√
på begge sider. du får altså a = x2-x1√y2/y1
Skriv et svar til: Bevis for fremskrivningsfaktoren i den eksponentielle udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
