Matematik

indre og ydre funktion

22. august 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg har en sammensat funktion som jeg skal differentiere, og derfor skal jeg dele den op i indre og ydre, nogen som kunne hjælpe med det... mit bud var det kom til at se sådan ud

f(x)=e^sin(x)+cos(x)

ydre: g(x) = e^x

indre: h(x) = 1^sin(x)

Jeg synes selv ikke det virker rigtig, nogen som kunne bekræfte det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af jnl123

indre er bare sin(x).. (ikke 1^sin(x))

Så siger du h'(x)*g'(h) = cos(x)*e^sin(x)

+ det sidste led cos(x) differentieret = -sin(x)

samlet giver det:      cos(x)*e^sin(x) - sin(x)


Svar #2
22. august 2010 af 215 (Slettet)

ok... nu var det ikke facit jeg bad om.. 


Skriv et svar til: indre og ydre funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.