Kemi

massen af stof før opløsning

25. august 2010 af JoJø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man skal finde hvor stor en masse af stof A der skal tilsættes 150mL vand for at C bliver en opløsning på 0,15M når:
2A(s)+2H2O = 2 C( aq) + D.

Hvordan er fremgangsmåden så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

af reaktionsskemaet ses, at 
mængdeforholdet A : C = 1 : 1        
                                         

               n(C) = (0,150 L)·(0,15 mol/L) = 0,0225 mol som ækvivaleres af 0,0225 mol A

               m(A) = (0,0225 mol)·M(A)
  


Skriv et svar til: massen af stof før opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.