Matematik

En ligning med et gæt. (Svar hurtigt, tak)

25. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har en opgave som jeg skal lave, har selv prøvet så forklarer lige hvad jeg har gjort:

A: 7,8(2x-23) -34 - (43 -4x) = 9,7(9,5x + 8)

Så først: 7,8 * 2x og 7,8 * -23. Så er det 43+4x. Efter lighedstegnet er det 9,7 *9,5x og 9,7 * 8

Så nu har vi: 15,6x-179,4-34+43+4x=92,15x+77,6

Først regner vi -179,4-34+43 og sætter det over på den anden side af lighedstegnet sådan det bliver +170,4 istedet for -170,4

Så nu har vi: 15,6x+4x=92,15x77,6+170,4 Vi plusser 77,6+170,4  og har nu: 15,6x+4x=92,15x+248

Så nu tager vi dem med x: 15,6x+4x = 19,6x. Tager så 92,15x over på den anden side så vi får: -92,15x+19,6x så vi har nu:

72,55x=248. Så tager vi 248/72,55 og svaret er så 3,418332185.  Hvad har jeg gjort forkert, hvis jeg har gjort noget forkert? Og hvad gjorde jeg helt præcis med mit x for at få det til at forsvinde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Isomorphician

Det skal være - 43 i stedet for + 43



Svar #2
25. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Prøver igen, så svaret er: 0,3418332185? Og alt andet var rigtigt? (Stolt hvis det er :p)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af Isomorphician

7,8(2x - 23) - 34 - (43 - 4x) = 9,7(9,5x + 8)

15,6x - 179,4 - 34 - 43 + 4x = 92,15x + 77,6

19,6x - 256,4 = 92,15x + 77,6

-256,4 - 77,6 = 92,15x - 19,6x

-334 = 72,55x

-4,60372 = x


Svar #4
25. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Er der nogle regler hvorvidt hvad der skal plusses og minusses først? Eks:

Vi skal have -252 over på den anden side: 92,15x -252= 422

Så 92,15x=422-252 eller 252-422, hvad bestemmer hvad? og hvordan kan man vide hvilken side man holder x'erne og hvilken side man holder de normale tal, bestemmer man selv det? (Går efter hvad der er nemmest?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Reduktionen skulle gerne ende med

72,55 x = - 300

x = - 4,13508


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Sludder & vrøvl - det er 72,55 x = -334, som # 3 så rigtigt skriver.

Undskyld, # 3  - jeg går ud og køber mig nogle større taster . . .


Svar #7
26. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Så svaret sku gerne være -4,60372 = x ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Yep !

Men man skriver  svaret omvendt, altså x = - 4,60372, for det var jo x, der blev spurgt om . . .


Skriv et svar til: En ligning med et gæt. (Svar hurtigt, tak)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.