Matematik

Cirklens ligning - HJÆLP!

26. august 2010 af anym (Slettet)

Opgaven lyder på:
cirkel har centrum i punktet C(-1,2) og radius.
- Gør rede for, at punktet p(2,-2) ligger på cirklen.
- Bestem en ligning for tangenten til cirklen i P


Jeg har brugt cirklens ligning som lyder på
(x-a)2+(y-b)2=r2 = (x+1)2 + (y-2)2 = 52
og nu er jeg gået i stå, hvad skal jeg gøre nu?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af mathon

undersøgelse af om P ligger på cirkelperiferien
(2+1)2 + (-2-2)2 = 52   hvilket er sandt
dvs
        P ligger på cirkelperiferien

i din første tråd med samme indhold
fik du henvisning
tiL
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx som her gentages


Svar #2
26. august 2010 af anym (Slettet)

 vil du ikke tjekke din indbakke?


Skriv et svar til: Cirklens ligning - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.