Matematik

Vektor Hjælpe!

29. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Jeg har brug for hjælp til følgende opgave 

S(3,8) og T(-7,-12) P er det punkt på linjestykket ST som er bestem ved, at |SP|=1/5|ST|

a) bestem Koordinaterne til P

Jeg har gjordt på følgende måde

|SP|=1/5|(3,8)*(-7,-12)|=(4,2 , 19,2)

OP=OS+SP

OP=(3,8)+(4,2 , 19,2)= (7,2 , 27,2)

er det rigtigt ?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. De to sidste ligninger er rigtige; men det er ikke korrekt, som du kommer frem til vektoren SP . Der gælder, da punktet P ligger mellem S og T, at

SP = (1/5) ST = (1/5) (-7-3 ; -12-8) = (1/5) (-10 ; -20) = (-2 ; -4) . Indsæt nu dette i din ligning

OP = OS+SP = (3;8) + (-2 ; -4) = (1 ; 4) .


Skriv et svar til: Vektor Hjælpe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.