Kemi

Syre/base reaktioner.

30. august 2010 af malou190 (Slettet) - Niveau: A-niveau

c) Beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer, C6H5COO-, og benzoesyre i en juice med:
1) pH = 4,0
2) pH = 6,0


Den konserverende effect skyldes benzoesyren.

d) Ved hvilken af de to pH-værdier har opløsningen den største konserverende effekt? Svaret skal begrundes!

Jeg forstår virkelig ikke hvad jeg skal mht. disse to opgave. Håber en vil hjælpe, da det virkelig haster mht. afleveringen af opgaven
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2010 af mathon

brug

                    pufferligningen


Svar #2
30. august 2010 af malou190 (Slettet)

 hvordan? altså hvad skal jeg sætte ind hvor? 

pH = pKs + log([B]/[S])  ??


Svar #3
30. august 2010 af malou190 (Slettet)

 HJÆLP :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:puffer_konservering_1.doc

Svar #5
31. august 2010 af malou190 (Slettet)

 tusind, tusind tak :D 

du er meget bedre til at forklare end min lærer!!


Svar #6
01. september 2010 af malou190 (Slettet)

 Lige et spgm. --> hvorfor: ns/(nb+ns) = 1/(1+10^(pH-pKs)) ??

hvordan kan det lade sig gøre ud fra formlen: pH = pKs + log(n(B)/n(S)) --> n(B)/n(S) = 10^pH-pKs ?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2010 af mathon

hvorfor: ns/(nb+ns) = 1/(1+10pH-pKs) ??

              a/b = 1/c   ⇔ a/(a+b) = 1/(1+c)

hvordan kan det lade sig gøre ud fra formlen: pH = pKs + log(n(B)/n(S)) --> nb/ns = 10pH-pKs ??

              pH = pKs + log(nb/ns)

              log(nb/ns) = pH-pKs

                 10log(nb/ns) = 10pH-pKs

                 nb/ns = 10pH-pKs                                            log(x) og 10y er hinandens omvendte funktioner


Skriv et svar til: Syre/base reaktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.