Matematik

Flagstang ? Hjælp hurtigt!!

02. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har et problem. som skal være løst meget hurtigt! Helst inden i morgen

Opgave 1

Det antages at flagstangen er cylinderformet og har følgende mål:

Længde: 3 meter
Massefylde: 0,6 gram/cm3
Diameter: 10 cm
Akse: d = 40 cm

• Beregn kræfterne som flagstangen påvirkes af, under rejsningen ud fra den forudsætning at det er muligt at rejse flagstangen med håndkraft.

Opgave 2

• Find mål og andre relevante data for en traditionel flagstang.
• Find en metode til at rejse flagstangen.
• Beregn kræfterne som flagstangen påvirkes af, under rejsningen.
• Lav et eksperiment, der har til formål om eftervise om størrelsen af udvalgte kræfter er som forventet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af mortenhs1 (Slettet)

kun tyngdekraften da andet ikke er omtalt m*g = N

3 meter*(pi*r*r)meter*0,6gram/cm3=3*3,14*0,6=5,652 kg

N= 5,652kg*9,82 m/s2=55,02564N


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Til # 1 :

For det første forsvandt  r*r  lige pludselig

og for det andet kan man ikke regne i både meter og cm3

Om igen -


Svar #3
04. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Prøv du at regn den ud krabasken :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg vil ikke regne opgaven, bl.a. fordi jeg forstår den anderledes end # 1 forstår den. Jeg mener fx., at der er flere kræfter end blot tyngdekraften, der påvirker flagstangen. Og iøvrigt ved jeg heller ikke, hvad der menes med "akse".

Men hvis man har 3 meter flagstang , og hver kubikcentimeter vejer 0,6 gram, så må man omregne de 3 meter til centimeter for at kunne beregne vægten. Alle de andre mål er jo osse i cm . . . 

Altså vejer den h * π *r * r * Vf = 300 * π * 5 * 5 * 0,6 gram

= 14137,2 gram.


Svar #5
05. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

der er også snorkraft


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Opgaven kan - efter min formening - ikke løses, før det vides -

1) - hvordan den rejses     og

2) - hvad der menes med "akse"

- Sorry . . .


Svar #7
05. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

hvad med opgave 1? kan man ikke godt den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det er opgave 1, jeg taler om . . .


Svar #9
07. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

sender lige et billede i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Bedre sent end aldrig  ;-)


Svar #11
08. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

her er billede :)

Vedhæftet fil:flagstang-tegning.jpg

Svar #12
09. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

billede: http://img409.imageshack.us/img409/9320/flagstangtegning.jpg


Skriv et svar til: Flagstang ? Hjælp hurtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.