Matematik

Linær funktion

05. september 2010 af 7g5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en aflevering for og er gået død i en opgave som lyder sådan:

Om en ret linje oplyses, at den går gennem punktet (3, 10), og når x vokser med 2 vokser y med 8.

a) Bestem linjens stigningstal a.

b) Bestem konstantleddet b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af 5631

Din hældning for grafen er givet ved, at når du går en ud på x-aksen hvor meget stiger din y-værdi så. her forøges y med 4 når du går 1 ud på x. Hermed kender du din hældning.

Så isoleres konstantleddet b i ligningen y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 du har nu de oplysninger du skal bruge.. 

x1 = 3   og  y1 = 10        x2 = 5   og   y2 = 18

a = Delta ( Y )  /  Delta ( x ) 

                                                 dette er faktisk en skalafaktor du finder imellem to trekanter             

a  = ( y2 - y1 )  /  ( x2 - x1 ) 

b :

i denne ligning hedder funktionen

y = 3 * a + 10

                              kan du se sammenhængen ?

b = y1 - a * x1       


Skriv et svar til: Linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.