Matematik

løsning af simpel ligning

12. september 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg skal løse følgende i hånden, og jeg kan ikke få dem til at passe.

(x+10)/x = 9

lommeregneren siger 1.25, men jeg kan ikke få det til at passe i hånden?

dernæst har jeg denne:

8*(5x + 12) = 2*(x+1)*10

den får jeg til -2 i hånden, men lommeregneren siger noget andet.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Forlæng den første ligning med x til 8x = 10 . Lommeregneren har ret i dette tilfælde.

2) Gang parenteserne ud og reducer; 40x + 96 = 20x + 10 ; 20x = -86 . Din løsning er ikke rigtig. Du kan altid tjekke din løsning ved at gøre prøve i den oprindelige ligning. Heraf kan du let se, at x=-2 ikke kan være løsning.


Svar #2
12. september 2010 af annarosenvang (Slettet)

i følge lommeregneren giver dit resultat -4,8, og det skulle gerne give -3,8??


Skriv et svar til: løsning af simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.