Fysik

Fys spørgsmål meget vigtigt!

12. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Tfør 29 C grader
Tefter 67 C grader


T = T2 – T1 = 38 C grader

så skal jeg finde ud af delta Emodtaget = cvand • mvand • deltaT

Håber I kan hjælpe mig med dette spørgsmål.

Altså jeg skal beregne den termiske energi, vandet optager, delta Emodtaget = cvand • mvand • deltaT

Jeg skriver delta fordi jeg ikke kan indtaste symbolet for delta. Håber på jeres hjælp. på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af halkjer (Slettet)

 Så smider du bare dine værdier ind:

cvand=4,18J/g/K

mvand=massen af det vand du har opvarmet

deltaT er din temperaturforskel: 38C=38+273,15=311,15 K


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af mathon

                                  ΔE = m·c·ΔT

                                  ΔE = m·(4,186 kJ/(kg·K))·(38 K)


Skriv et svar til: Fys spørgsmål meget vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.