Matematik

Brug af asin/acos/atan

13. september 2010 af Mech0z (Slettet) - Niveau: A-niveau

Prøver at finde én vinkel i en trekant men kan simpelthen ikke få det til at give mening

Lavede bare selv nogle trekanter og smed en 90 grader vinkel på

Bruger en huskeregel der hedder Soh cah toa som er

Sinus = opposite over hypotunus

Cosinus = ajecent over hypotunus

Tangent = opposite over ajecent

Så som jeg skriver så burde det vinklen være asin(modsat / hyp) eller acos(hoslægende/hyp) eller atan(modstående/hoslængede)

Men jeg får 3 forskellige værdier når jeg gør det, så noget har jeg misforstået :(

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 Du skal huske alt efter, hvor den vinkel du skal finde, gælder forskellige modstå. og hoslig. og hyp.

hvor A's hosligg. er C's hyp.. Det kommer helt an på hvor vinklen befinder sig, hvilken at de tre du skal bruge.

 - du får ikke samme resultat med dem fordi de gælder nogle andre faktorer for hver cos, sin og tan... 


Svar #2
13. september 2010 af Mech0z (Slettet)

Altså jeg prøver jo at regne den samme vinkel ud men med både sin, cos og tan, og så skulle vinklen vel meget gerne være den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af NejTilSvampe

hypotenusen er den største side i en retvinklet trekant. 

Da du har skrevet at hypotenusen er 2 mens de andre er 3 og 5, kan den der trekant aldrig eksistere.

Byt rundt på siderne 2 og 5, og så vil du kunne få det til at passe.


Svar #4
13. september 2010 af Mech0z (Slettet)

#3
Nu har jeg byttet rundt på de sider, men det giver stadig ikke det samme

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2010 af NejTilSvampe

Mech0z...........................

det er jo fordi trekanten ikke findes.

2^2 + 3^2 = 4+9 = 13 

hypotenusen skal altså være √13

ellers er det ikke en retvinklettrekant.


Svar #6
13. september 2010 af Mech0z (Slettet)

Tror bare snart jeg tager hele matematik B og A om :( shit hvor er jeg træt af at glemme alt det basale konstant men tak for svaret. Havde bare en ide om at jeg kunne lave en trekant med vilkårlige sider, men det er vel kun muligt med vinklerne?


Skriv et svar til: Brug af asin/acos/atan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.