Matematik

Løs ligning: 2/5x+4=30

17. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber i kan hjælpe mig med, at løse: 2/5x+4=30

Jeg er i tvivl om, hvordan man gør.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Det går jo først og fremmest ud på, at man skal isolere x..

2/5x + 4 = 30

2/5x + 4 - 4 = 30 - 4

2/5x = 26

Så dividere jeg med det der står foran x på begge sider.

2/5x / 2/5 = 26/2/5

x = 65

Værsgo, har regnet det efter på lommeregner. :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Som et tjek kan du jo indsætte x = 65 på x' plads i ligningen. Altid en god ide, bare for, at være sikker. :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2010 af keg (Slettet)

Jeg går så ud fra at du mener

(2/5)x+4=30

træk 4 fra på begge sider

gang med 5 på begge sider

divider med 2 på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Det er rigtig nok, at du skal trække 4 fra på begge sider.

Også dividere med (2/5).

Ikke det som du sagde. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Jeg håber, at du er med nu. :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Sig endelig til, hvis jeg skal hjælpe dig med mere. :)


Svar #7
17. september 2010 af came (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men jeg har ikke helt fundet rytmen endnu.

Der er et stykke til, jeg er kørt fast i: 3x+2/4= 24-5x/7


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Mangler der nogle parenteser? Måske

(3x+2)/4 = (24-5x)/7 ? (Den har en pæn løsning, simple tal).

Find fællesnævner for brøkerne og gang ligningen med fællesnævneren og isoler så x.


Svar #9
17. september 2010 af came (Slettet)

Tak

Bliver det så til?

(4x+110)/28


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 -- Hvad er det? Du startede med en ligning. Fællesnævneren er, som du antyder, 28. Gang med 28 på hver side i ligningen og isoler så x.


Svar #11
17. september 2010 af came (Slettet)

Jeg er forvirret, er mit resultat fuldstændigt forkert? For hvis det er, så ved jeg ikke, hvordan man isolere x? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

(3x+2)/4 = (24-5x)/7 ... gang med fællesnævner 28 = 4·7 på hver side

7·(3x+2) = 4·(24-5x) ... gang parenteserne ud

21x + 14 = 96 - 20x ... isoler x

20x + 21x = 96 -14 ... træk sammen

41x = 82 .... divider med 41

x = 2


Svar #13
17. september 2010 af came (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Svar #14
22. september 2010 af came (Slettet)

Hjælp jeg er kørt fast!

2/5x+4= 30-4/3x


Brugbart svar (1)

Svar #15
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. september 2010 af Mamic2 (Slettet)

 Jeg udregner den lige for dig:

2/5x + 4 = 30 - 4/3x

2/5x - 2/5x + 4 = 30 - 4/3x - 2/5x

4 = -26x/15 + 30

4 - 30 = -26x/15 + 30 - 30

-26 = -26x/15

(-26)/(-26/15) = (-26x/15)/(-26/15) 

15 = x


Skriv et svar til: Løs ligning: 2/5x+4=30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.