Kemi

Antal dobbeltbindinger

18. september 2010 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg skal beregne antallet af dobbeltbindinger i et fedtstof, og jeg har følgende oplysninger:

forsæbningstallet = 187,336 mg KOH/g fedt

iodtallet = 94,5 g I2 / 100 g fedtstof

gennemsnitlige molarmasse af fedtstoffet = 914,4837 g/mol

Jeg har beregnet stofmængden af diiod til følgende:
n(I2)= 94,5 / 253,8 = 0,37234 mol

stofmængden af fedtstoffet:
n(fedt) = 187,336 / 914,4837 = 0,20485 mol

Jeg beregner forholdet mellem deres stofmængder:
n(diiod) / n(fedt) = 1,818

Kan det passe, at antallet af bindinger kun er 1,8 i fedtstoffet??? Eller har jeg lavet en fejl i mine beregninger??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af mathon

           antallet af dobbeltbindinger i fedtstoffet  er 2   (nærmer sig 2)


Svar #2
18. september 2010 af richgirl (Slettet)

Vil det sige, at mine beregninger er rigtige? Jeg mener med enhederne, fordi iodtallet er jo giver i g/ 100 g fedtstof. og forsæbningstallet har jo enhederne mg KOH / g fedt etc.

Vil det så sige, at der er ca. 2 dobbeltbindinger pr. triglycerid??


Skriv et svar til: Antal dobbeltbindinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.