Matematik

Længden af PQ (vektorer)

18. september 2010 af mm :) (Slettet)

Hej, jeg sidder med følgende opgave: http://i52.tinypic.com/2rhqjba.jpg

Jeg fik alfa's ligning til
x+4y+12z-36=0
 

og linjens ligning (spørgsmål 2) til (x,y,z) = (0,9,0) + t(4,-1,0), t E R (2)

Men det sidste del af opgaven ved jeg ikke hvordan jeg skal udregne. Jeg kender godt afstandsformlen for to punkter, men hvordan finder jeg de to punkters koordinater? Jeg kan se at i P er x=z=0, og hvis punktet P ligger i (2)'s ligning, kan jeg så finde P's koordinater ved


0=0+t*0

y=0+t*3

0=3-t

Dvs. t= 3, så P's koordinater bliver (0, 9, 0). Hvordan kan jeg finde Q's koordinater?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af peter lind

Så vidt jeg kan se har du byttet om på P og Q, Jeg har ikke regnet efter; men x og z  koordinaterne for Q er 0. Ellers find ligningen for de linjer, der går gennem L og henholdsvis A og B. Deres skæringspunkter med x-y planen giver de søgte punkter.


Skriv et svar til: Længden af PQ (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.