Matematik

Problem med ligning

19. september 2010 af cul8r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle.

Jeg har et lille problem med en ligning, og håber på, at der er nogen her inde, der kan hjælpe.

Ligningen lyder:

(x-y) 2/2a + y(x-y)/a

Ligningen skal forkortes men jeg er gået i stå så jeg ville bare høre om der ikke var nogen her inde, der kan hjælpe?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt 1/(2a) udenfor en parentes:

(x-y)2/(2a) + y(x-y)/a = (x2 + y2 -2xy + 2xy - 2y2)/(2a) = (x2 - y2)/(2a) = (x+y)(x-y)/(2a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Jeg går ud fra at du der skal være parantes efter 2a.. Eller hvad??

Du skal bruge en kvadrat sætning til parentesen opløftet i anden.. Den anden parentes ganger du y ind i parentesen. Til sidst kan du så forlænge andet led med 2, nævneren i begge tilfælde bliver 2a.

Så går nogle ting ud med hinanden og du får:

(x^2-y^2)/2a


Svar #3
19. september 2010 af cul8r (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Problem med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.