Kemi
alt muligt inden for syre-base kemi
03. april 2005 af
Eva (Slettet)
hey..
er igen gået fast i min kemiaflevering.. piv.. håber lige der er en som kan hjælpe mig videre..
For det første tror jeg har lavet en fejl for OH- skulle ikke være den begrænsede faktor:
Der ledes 1,00 L tør luft med indhold af HCl gennem 25 mL 0,1017 M NaOH ved 25 C, trykket er 1,0 bar. Derefter titreres der med 3,72 mL 0,0986 HCl
Skal opskrive en reaktion for reaktionen når luften passerer opløsningen (FØR der titreres)
dette må være
HCl (g) + NaOH(aq) --> NaCl (aq) + H2O (l)
herefter skal jeg udregne stofmængden af OH- efter reaktion..
udregner først stofmængden før ved n = V * C
derefter bruger jeg idealgasligningen til at finde frem til hvor meget HCl der er brug og bruger molforholdet.. men men men.. der er blevet forbrugt mere OH- end der var til at starte med.. dermed er det den begrænsede faktor.. og det kan det ikke være når der bagefter skal titreres med HCl..
hvor er jeg gået galt??
SÅ er der en anden opgave hvor jeg har en mættet opløsning af H2S i vand ved 25 C og 1 bar, med formel konc. 0,10 M.
her skal jeg udlede et udtryk for den aktuelle konc. af S^2- som funktion af H3O+ koncentrationen...
hvad betyder det??
går ud fra at reaktionerne som forløber er:
1) H2S (aq) + H2O --> HS- (aq) + H3O+ (aq)
2) HS- + H2O --> S2- + H3O+ (aq)
håber der er en som vil hjælpe.. på forhånd tak.
Mvh Eva
er igen gået fast i min kemiaflevering.. piv.. håber lige der er en som kan hjælpe mig videre..
For det første tror jeg har lavet en fejl for OH- skulle ikke være den begrænsede faktor:
Der ledes 1,00 L tør luft med indhold af HCl gennem 25 mL 0,1017 M NaOH ved 25 C, trykket er 1,0 bar. Derefter titreres der med 3,72 mL 0,0986 HCl
Skal opskrive en reaktion for reaktionen når luften passerer opløsningen (FØR der titreres)
dette må være
HCl (g) + NaOH(aq) --> NaCl (aq) + H2O (l)
herefter skal jeg udregne stofmængden af OH- efter reaktion..
udregner først stofmængden før ved n = V * C
derefter bruger jeg idealgasligningen til at finde frem til hvor meget HCl der er brug og bruger molforholdet.. men men men.. der er blevet forbrugt mere OH- end der var til at starte med.. dermed er det den begrænsede faktor.. og det kan det ikke være når der bagefter skal titreres med HCl..
hvor er jeg gået galt??
SÅ er der en anden opgave hvor jeg har en mættet opløsning af H2S i vand ved 25 C og 1 bar, med formel konc. 0,10 M.
her skal jeg udlede et udtryk for den aktuelle konc. af S^2- som funktion af H3O+ koncentrationen...
hvad betyder det??
går ud fra at reaktionerne som forløber er:
1) H2S (aq) + H2O --> HS- (aq) + H3O+ (aq)
2) HS- + H2O --> S2- + H3O+ (aq)
håber der er en som vil hjælpe.. på forhånd tak.
Mvh Eva
Svar #2
03. april 2005 af Katty (Slettet)
Har kun lige tid til den første, hvori du vil bestemme nOH- efter gennemledning. Der må jo gælde følgende:
nHCl(titreret)=nOH-(efter)
nHCl(titreret)=nOH-(efter)
Skriv et svar til: alt muligt inden for syre-base kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
