Matematik

reducering af: √40x/(√2x* √8)

20. september 2010 af lektiepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjææææææææææælp!

er der nogen der måske kan hjælpe mig med dette og måske også forklare hvad de gør?? √40x/(√2x* √8)
sidder midt i en mate. aflv. og kan bare ikke komme videre pga. denne lille satan :(

på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

√40x/(√2x* √8)

Multiplikationsregler for rødder:

√a*b = √a * √b

derfor

√40x/√2x*8

Divisionsregler for rødder:

√a/√b = √a/b

Derfor:

√(40x/2x*8) -- 

√(40/2*8) -- x/x=1

Alt efter hvordan du reducerer:

√(5/2) eller √40 / 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af peter lind

Brug  kvrod(a)/(kvrod(b)*kvrod(c)) = kvrod( a/(b*c))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Og...

√40 / 4 => √4*√10 / 4 => 2*√10 /4 => √10 / 2


Svar #4
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

Hej, tsoerensen

tusind tak for dit meget grundige og fiiine svar! men kan ikke lige se hvordan du gør siden du får √(5/2) eller √40 / 4?
 


Svar #5
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

Hey tsoernsen! jeg tror jeg har fundet ud af det :)

er det ikke fordi du tager 2x op i 40x så der bliver  √(20/8) tilbage og så divi. med 4? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 √(40x/2x*8)  - reducer med x

=>

√(40/2*8)   - 2*8=16

=>

√(40/16) --- reducer med 8

=>

√(5/2)

Eller

√40 / √16

=>

√40 / 4 - fire er roden af 16

4* 10 = 40 derfor kan vi skrive:

√4*10 / 4 - så bruger vi multiplikationsreglen

(√4 * √10)/4 - √4=2 derfor:

(2*√10)/4 - reducer med 2

(√10) / 2

I parantesen


Svar #7
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

OKay, det ser meget fornuftigt ud og forstår udmærket hvad det er vi har gjort, så tuusind tak:) men hvad siger du så til denne opg? er det rigtigt hvad jeg har gjort??:D

√32a2b2/ 4ab  =  √32a2b2 / √(4)2ab(ab)2 = √32a2b2/16 a3b3 = (2ab)1/2


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 √32a2b2/ 4ab = √32a2b2 / ------ √(4)2ab(ab)2 ---   1ab for meget --  burde være √42a2b2= √32a2b2/16 a2b2 = √2


Svar #9
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

Jep det fik jeg også til at starte med, men facitlisten siger (2ab)1/2???:S


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Facitlisten tager fejl ;) stol på dit eget arbejde!!!


Svar #11
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

hmm er du nu også sikker på det?? :)

Men hvad siger du så til: (2*3)3 * (2/3)2 * (2*3)-2 * (22)3?? :)

Jeg kan rigtig godt lide den måde du forklare tingene på! hm er du en lærer om jeg må spørger?? :D


Svar #12
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

kan det passe at det er : 27 * 3 * (2/3)2 = 512 ..
men facitlisten siger dog 512/3! hvor kommer 3-tallet fra, da jeg jo allerede bruger det til at dividere 27 * 3 * 22 / 3? :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 JA

(2*3)3 * (2/3)2 * (2*3)-2 * (22)3

Rykke lidt rundt

(2*3)3 * (2*3)-2 * (2/3)2 * (22)3

(2*3)3-2 * (2/3)2 * 22*3

(2*3) * 2* 3-2 * 26

21+2+6 * 3 * 3-2

29 * 31-2

29 / 3

512/3

voila


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Du glemte med andre ord at (a/b)x = ax/bx

Og ja jeg har undervist...


Svar #15
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

hmm men hvor bliver 31-2 af, når du bare skriver 29 / 3??

Nååh okay, så kan jeg bedre forstå at du er så god til at forklare! :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 når potensen bliver negativ 'flytter' den under brøkstregen:

32  = 3*3

31 = 3

30 = 1

3-1 = 1/3

3-2 = 1/(3*3)

Und zu weiter


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Med andre ord:

31-2 = 3-1 = 1/3


Svar #18
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

oki takkk:)

der er lige nogle stykker endnu, (eller rettere sagt 1, og så 1 som jeg har brug for forklaring til) som jeg har lidt svært ved, tænkte på om man kan chatte her på studieportalen? så vil det gå meget hurtigere:) de er ikke særlige svære dem jeg har tilbage :D


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 tror ikke man kan chatte - jeg er ny og kender ikke stedet så godt...


Svar #20
20. september 2010 af lektiepigen (Slettet)

okai, men så får du dem bare her :D

2/x3 = 21 ? :)

og hvordan skriver jeg mellemregning til 3√x = 31 ? , er det så bare 31 *31 = 961? men hvorfor?? :D


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.