Matematik

rødder afhængig af K

23. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder: undersøg hvordan antallet af rødder i Fk(x)=x^2+3*x+k afhænger af k..

er nået så langt : d=b^2-4*a*c  ---> d=3^2-4*1*k=9-4k men er desværre gået i stå..

håber i kan hjælpe mig videre.. vil sætte stor pris på det..

tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis d>0 har ligningen 2 rødder, hvis d=0 har ligingen netop en rod, og hvis d<0 har ligningen ingen rødder.

Opgaven er jo helt efter samme skuffe som den tidligere opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=893391

hvor du også fik hjælp.


Svar #2
23. september 2010 af Clause (Slettet)

hmm.. det forstår jeg ikke.. er det så: 9-4k>0 ---> 9>4k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal undersøge, for hvilke k der gælder d>0, for hvilke k der gælder d=0, og for hvilke k der gælder d<0 .


Svar #4
23. september 2010 af Clause (Slettet)

nååå.. har forstået det nu.. tak skal du have ;)


Skriv et svar til: rødder afhængig af K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.