Kemi

formel for salte - hvordan? HJÆLP

26. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal skrive formlen for følgende salte

a) Natriumiodid
b)Bariumbromid
c)Jern(ll)chlorid
d)Sølc(l)sulfid
e)Chrom(ii)oxid
f)Lithiumnitrid
g)Kaliumflourid
h)Nikkel(ll)bromid


Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man gør - er der evt nogen som kan give mig en god forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af 22123 (Slettet)

a) Na+ + I - = NaI ( det er et stort i)  ( er ikk helt sikker på den er rigtig)

b) Ba ++ + Br - = BaBr2

c) Fe ++ + Cl - = FeCl2

Og så videre.. Gir det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Salte er kemiske forbindelser af ioner, bundet sammen af ionbindinger, idet de består af en positiv metal-ion som binder sig til en negativ ikke-metal-ion og dermed danner et salt (som de nedenstående).

a) NaI
b) BaBr2
c) FeCl2
d) Ag2S
e) Cr2O3
f) Li3N
g) KF
h) NiBr2

Bemærk, at der for mange saltes vedkommende indgår et lille sænket tal i sumformlerne - for de flestes vedkommende, et sænket 2-tal. Et eksempel er saltet BaBr2 (opgave b): Her angiver det sænkede 2-tal, at der er 2 Br- (bromidioner) for hver Ba2+ (barium-ion) - dermed bliver saltet elektrisk neutralt. Ionerne danner nemlig en binding, grundet den elektriske tiltrækning mellem den positive og den negative ion.


Skriv et svar til: formel for salte - hvordan? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.