Matematik

HJÆLP MIG HAR VIRKELIG BRUF FOR HJÆLP

29. september 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej

jeg kan ikke finde ud af denne opgave hvis der var nogen der kunne hjælpe mig vil jeg være meget taknemlig

opgaven lyder sådan

glas har en massefylde på ca. 2,4g/cm3

en fabrik producerer glas som er 4mm. tykt.

- lav en ligning som beskriver den lineære sammenhæng mellem glasarealet på drivhuset og glassets vægt?

et drivhus på godt 2 gange 3 meter har i alt ca. 29 m2 glas sider og tag

- hvor meget vejer glasset?

- glasset til et drivhus vejer ca. 200 kg- hvor mange kvadratmeter dækker glasset?

håber nogen kan hjælpe mig har siddet hele dagen med samme opgave men kan bare ikke komme videre

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find rumfanget af en glasrude med glasareal x. Gang så rumfanget med massefylden for glas til bestemmelse af glassets masse (vægt). Find dernæst massen af et glasareal på 29m2 . Find endelig det glasareal, der har massen 200 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af mette48 (Slettet)

mål i cm og masse i g

masse = rumfang * mf

y=0,4*x *2,4 = 0,96 x                   

29 m2=290000cm2

y=0,96*290000

massen er 278400g = 278,4 kg

200 kg=200000g

200000=0,96X

x=200000/0,96  =208333,3

glassets areal er 208333,3cm2 = 20,83 m2


Svar #3
29. september 2010 af sillemusen123 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP MIG HAR VIRKELIG BRUF FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.