Fysik

snyd på vægten

29. september 2010 af YasmineH (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejj... har virkelig brug for hjælp til denne opgave!!! jeg er helt forvirret og ved ikk hvilken metode jeg skal bruge...

opgaven lyder:

Et lod med masse 500g lægges på en vægt. ved hjælp af en snor trækker man opad i loddet med en kraft af størrelsen 2,1 N

hvad viser vægten (i gram)?

Håber der er nogen som kan hjælpe,
på forhånd taak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er tyngdekraften mg på loddet, der under normale omstændigheder ville få vægten til at vise 500g. Nu modarbejder man tyngdekraften med en lodret, opad rettet kraft på 2,1N . Det svarer så til en visning på vægten af (mg -2,1N)/g , hvor m = 500g


Svar #2
29. september 2010 af YasmineH (Slettet)

mange tak! !! men hvad står mg for?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

mg er størrelsen af tyngdekraften på massen m, hvor g er tyngdeaccelerationen, normalt er g = 9,82m/s2 , og m er massen af loddet.


Svar #4
29. september 2010 af YasmineH (Slettet)

Takk igen..!!
så der står (m*g -2,1)/g?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det gør der. Man sætter ikke altid gangetegn mellem symboler, der skal multipliceres. Alternativt kan vægtens visning skrives som

m - (2,1N)/g .

Så fremgår det tydeligere, at vægten viser lidt mindre end den nominelle masse. Vær opmærksom på, at enheden på (2,1N)/g kommer ud i kg, mens loddets masse blev opgivet i g.


Svar #6
29. september 2010 af YasmineH (Slettet)

skal der så stå (500g*9,82N-2,1N) /500g   ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du skal ikke dividere med massen m, men med tyngdeaccelerationen g .

Vægtens visning er

mreduc = m -(2,1N)/g = 500g -(2,1N)/(9,82m/s2) = 0,5kg -(2,1/9,82)kg


Svar #8
29. september 2010 af YasmineH (Slettet)

Nu har jeg endelig forstået det!

Mange tak for at hjælpe!!


Skriv et svar til: snyd på vægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.