Matematik

ved du det?

29. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Heeej

Jeg har en opgave for til i morgen, men jeg er heeelt loost .. Jeeg ved ikke hvordan man løser den, og håber der er nogle, som vil hjælpe .

Et beløb på en konto er på 7 terminer med fast rente vokset fra 25400 kr til 29377,44 kr. Hvad har rentefoden været?

På forhånd tusind tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Moderatoren

Sara, husk nu:

Giv dit indlæg en sigende titel, så er der større sandsynlighed for at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Og det du skal have fat i er en renteformel.. Kan ikke huske hvad den hedder, men kig i din formelsamling - Der er den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af Duffy

Jah, du skal isolere r i renteformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n .

Her er n=7, K0 = 25400, K7 = 29377,44 , så

r = (K7/K0)1/7 - 1


Skriv et svar til: ved du det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.