Matematik

Fortolkning af konstanter

30. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jegi har med en funktion af typen
f(x) = ax + b
at gøre her.

 f(x) = 87880·x + 69550

Jeg skal så give en fortolkning af de to konstanter i forskriften.

Det forstå jeg virkelig ikke så jeg håber på jeres hjælp. 

Tusinde tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af mette48 (Slettet)

Fortolke vil sige at give et eksembel fra dagligdagen, som passer med funktionen

69550 kr er Petersens nytårsgratiale

Petersen tjener 87880 kr om måneden

X er antal af måneder efter nytår

skattepligtig indtægt er  månedsløn gange antal måneder efter nytår samt gratialet

f(x) er skattepligtig indkomst


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af PeterValberg

Lidt mere overordnet kan man sige, at:

b=69550 er y-koordinaten for grafens skæringspunkt med y-aksen (altså når x=0)

a=87800 er hældningskoefficienten / stigningstallet / ændringen for f(x), når x øges med 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fortolkning af konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.