Matematik

Isolér m i formlen

01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Isolér m i formlen

½ mv2 + mgh = E .


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af peter lind

træk mgh over på højre side og divider med faktoren til m


Svar #2
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 så jeg siger ½ mgh/m = 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af peter lind

Jeg var lidt for hurtig- Sæt m ud foran en parantes og divider med faktoren


Svar #4
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 kunne du ikke vise det forstå ikke hvad du mener. :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af peter lind

Efter som jeg ikke er sikker på at du har skrevet formlen rigtig så muligvis fejl i det følgende: m(½v2+gh)=E


Svar #6
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

(altså 1 brøkstreg 2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo summen af den kinetiske og potentielle energi

E = mgh + (1/2)mv2 , så

m = E / (gh + v2/2)


Svar #8
04. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 altså: ½ mv2 + mgh = E = E = mgh + (1/2)mv2 = m = E / (gh + v2/2) ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan ikke bare have den serie af lighedstegn. Et par steder skal = erstattes af ⇒ . Forklaringen er jo for så vidt givet i #7. Sæt m uden for en parentes som en fælles faktor, hvis du synes, at der er brug for flere detaljer.


Svar #10
05. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

kan du forklare hvordan du har fået det til ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man sætter m som fælles faktor uden for en parentes og isolerer m.

E = mgh + (1/2)mv2  = m(gh + (1/2)v2) , hvoraf

m = E / (gh + (1/2)v2)


Skriv et svar til: Isolér m i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.