Matematik

Hvordan kan følgende ligning have to løsninger?

07. april 2005 af shack (Slettet)
Jeg har følgende funktion:
f(x)=cosx-sinx.
f´(x)=-cosx-sinx.

Så lang så godt.

Find de to løsninger for f´(x)=0.

Altså 0=-cosx-sinx, eller cosx=-sinx.

Jeg får så følgende løsninger:

-5pi/4 , 3pi/4 og -pi/x.

Problemet er bare at funktionen kun er defineret fra ]0,2pi[... Hvor er de to løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2005 af QaZZaQ

(cos(x))'=-sin(x)
(sin(x))'=cos(x)
f'(x)=-sin(x)-cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2005 af QaZZaQ

ok, sorry, sidder og sover

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2005 af QaZZaQ

x=3pi/4 eller x=7pi/4

Svar #4
07. april 2005 af shack (Slettet)

Arh ja selvfølgelig

Skriv et svar til: Hvordan kan følgende ligning have to løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.