Kemi
opdeling af reaktion (energier)
07. april 2005 af
Eva (Slettet)
hey.. har en opgave om noget med nogle gitterenthalpier.. men piv kan ikke finde rundt i det...
har en model at høre efter.. men kan ikke gennemskue den (i Mygind 2) s. 229.
her er mit forsøg.. men mangler nogle energier.. og er ikke sikker på at dem jeg har er rigtige..
Beregn gitterenthalpien for MgO
Mg (s) + ½ O2 (g) --> MgO
denne deles op i:
Mg (s) --> Mg (g) = 149 kJ/mol
Mg (g) --> Mg2+ + 2 e- = 1450 kJ / mol (tabel s. 119)
½ O2 (g) --> O(g)= ?
O (g) + 2 e- --> O2- = 3388 kJ / mol
Mg2+ + O2- --> MgO = ?
Skal give 3862 i alt s. 27 databog
håber der er en som kan hjælpe.. Mvh Eva
har en model at høre efter.. men kan ikke gennemskue den (i Mygind 2) s. 229.
her er mit forsøg.. men mangler nogle energier.. og er ikke sikker på at dem jeg har er rigtige..
Beregn gitterenthalpien for MgO
Mg (s) + ½ O2 (g) --> MgO
denne deles op i:
Mg (s) --> Mg (g) = 149 kJ/mol
Mg (g) --> Mg2+ + 2 e- = 1450 kJ / mol (tabel s. 119)
½ O2 (g) --> O(g)= ?
O (g) + 2 e- --> O2- = 3388 kJ / mol
Mg2+ + O2- --> MgO = ?
Skal give 3862 i alt s. 27 databog
håber der er en som kan hjælpe.. Mvh Eva
Svar #1
07. april 2005 af frodo (Slettet)
hvis du skal finde gitterentalpien, er det vel den forkerte reaktion du kigger på.
Gitterenthalpien, er jo den energi, der skal tilføres for at sprænge gitteret:
MgO --> Mg(2+)(g) + O(2-)(g)
og Hm for denne, er da gitterentalpien
Gitterenthalpien, er jo den energi, der skal tilføres for at sprænge gitteret:
MgO --> Mg(2+)(g) + O(2-)(g)
og Hm for denne, er da gitterentalpien
Svar #2
07. april 2005 af Eva (Slettet)
okay... tak for det :)
men bare lige for at tage et andet eksempel så.. hvordan finder man delta(Hm) for Na+ (g) + Cl- (g) --> Na+ (aq) + Cl- (aq)
hvad hedder den slags energi??
men bare lige for at tage et andet eksempel så.. hvordan finder man delta(Hm) for Na+ (g) + Cl- (g) --> Na+ (aq) + Cl- (aq)
hvad hedder den slags energi??
Svar #3
07. april 2005 af frodo (Slettet)
du kan slå alle de data op i din databog, således, at du kan bestemme enthalpitilvæksten på sædvanlig vis.
Jeg ved ikke lige hvad man kalder den form.
Jeg ved ikke lige hvad man kalder den form.
Skriv et svar til: opdeling af reaktion (energier)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
