Matematik

Integration ved substitution

06. oktober 2010 af Monkeydude (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har haft lidt problemer med to opgaver fra MAT A3, og det kunne være fedt hvis nogen ville hjælpe mig.
Det er opgaverne 107 og 108

107. Bestem ved integration ved substitution, nedenstående ubestemte integraler

a) S(2x+7)^9dx

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal løse den. Indtil videre har jeg gjort følgende, men ved ikke hvordan jeg skal komme videre:
 

t=2x+7

dt/dx=2

dt=2dx

dx=½dt

S(t)^9 * ½dt = S((t)^9/2dt) = ½S(t)^9dt

I opgave 108 har jeg brugt integration funktionen på TI89.

b) f(x) = x^-3 + 2/x^9 + 7

F(x) = 7x - 1/2x^2 - 2/3x^3

ved ikke om denne metode kan bruges. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af mathon

                    ∫ t9·(1/2)dt = (1/2)·∫ t9dt = (1/2)·(1/10)·t10 + k  =  (1/20)·t10 + k    =    0,05·(2x+7)10 + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af mathon

              Define f(x) = x^(-3) + 2/x^9 + 7

              Define g(x) = ∫(f(x),x,k)

tast        g(x)


Svar #3
06. oktober 2010 af Monkeydude (Slettet)

#1
                    ∫ t9·(1/2)dt = (1/2)·∫ t9dt = (1/2)·(1/10)·t10 + k  =  (1/20)·t10 + k    =    0,05·(2x+7)10 + k 


Hvad så med den her
∫2x(√x^2+4)dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Substituer t = x2+4 , dt = 2x·dx (man formoder, at √ rækker over (x2+4).


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

b) F(x) = ∫ (x-3 +2/x9 +7) dx = -(1/2)x-2 -(1/4)x-8 + 7x +k


Svar #6
06. oktober 2010 af Monkeydude (Slettet)

#4

#3

Substituer t = x2+4 , dt = 2x·dx (man formoder, at √ rækker over (x2+4). 

Altså ligesom jeg gjorde i a) oppe i #0 ? 

Kan ikke lige få det til at passe.
 


Svar #7
06. oktober 2010 af Monkeydude (Slettet)

 De to næste lyder følgende:

∫cos2x*sin x dx

∫(6x)/(x2 - 4)dx


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

∫2x√(x2+4) dx = ∫ √(x2+4) d(x2+4) = (2/3)·(x2+4)3/2 + k

#7

Brug t = cos(x), dt = -sin(x) dx, hhv. t = x2-4 , dt = 2x·dx i de to opgaver.


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.