Matematik

Ligninger , problem

11. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man disse stykker ud .:

 1/2x - 4 + x = 1/4x 

og  

1/10y - 3 + 4/5y = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

1/2x - 4 + x = 1/4x ⇔ -4+x=-1/4x ⇔ -4=-1 1/4x ⇔ x=3,2

Den næste gør du bare det samme ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle lad i ligningen med fællesnævneren, der her er 4x

og i ligning nr 2  10y

Øh står der 1/(2x) eller 1/2 x ? eller måske 1 /  (2x-4)


Skriv et svar til: Ligninger , problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.