Matematik

Eksponentielle funktioner - nogle, der kan hjælpe?

12. oktober 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg kan hverken afgøre, hvilken graf det er og hvad argumentationen for valget i så fald skal være. Jeg håber nogle af jer kan hjælpe.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Eksponentiel funktion.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

den der falder mindst.   husk at a = 1+r    jo større negativt r jo mindre a


Svar #2
12. oktober 2010 af Rosekide (Slettet)

Hvilken er graferne er det så? Er den, der er øverst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#1

den der falder mindst.   husk at a = 1+r    jo større negativt r jo mindre a


Svar #4
12. oktober 2010 af Rosekide (Slettet)

Jamen, det må jo så være graf f, idet den falder mindst. Men jeg ved jo ikke hvad r er, så kan jeg ikke komme med en dybere forklaring end den falder mindst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

De tre funktioner har alle en forskrift af formen y = b·ax (hver med forskellige værdier for a og b). Konstanten a kaldes fremskrivningsfaktoren. Da de tre funktioner har samme værdi for x = 0, har de alle tre den samme værdi for b. Da funktionerne er aftagende, gælder der for hvar af dem, at 0 < a < 1 .

Sammenligner vi nu to sådanne funktioner med samme b-værdi, men med forskellige a-værdier a1 og a2, har vi, for samme værdi af x, at

y1 = b·a1x , og

y2 = b·a2x , og vi kan se, at

y1/y2 = (a1/a2)x .

Hvis y1/y2 > 1 kan vi slutte, at a1/a2 > 1 , altså

hvis y1 > y2 kan vi slutte at a1 > a2 .

Funktionen med den største fremskrivningsfaktor er altså den funktion, der for et givet x har den største funktionsværdi. Deter altså funktionen f, der har den største fremskrivningsværdi.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - nogle, der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.