Matematik

hjææælp vigtigt taylor polynomiet

13. oktober 2010 af marieposa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hejsa jeg skal aflevere en opgave imorgen, som jeg har siddet med i laaang tid, men kan virkelig ikk finde ud af det! er helt loooost. håber at der er nogen som kan hjælpe... på forhånd mange taaak.

opgaver lyder sådan:

Det vides om en funktion q(t) at

(i) q er defineret og 3 gange kontinuert differentiabel for -1< t < 1,
(ii) q(0) = 0, q'(0)= -1, q''(0) = 1,
(iii) q'''(s) < 3 for 0 < s < 1.

Bestem anden-ordens Taylor polynomiet P2(t) for q(t) omkring t = 0 og det tilhørende Lagrange
restled. Brug disse udtryk til at gøre rede for at

q(1/2) < -5/16
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=902232


Skriv et svar til: hjææælp vigtigt taylor polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.