Kemi

HASTER MEGET LILLE KEMI SPM. reaktionskinetik

13. oktober 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hjælp plz. haster meget

for reaktionen 2NO+O2 --> 2NO2 kunne man også foreslå følgende mekanisme:

2NO<=> N2O2 hurtig

N2O2 + O2 --> 2NO2 langsom
hvilket hastighedsudtryk svarer denne mekanisme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

En mekanisme betyder dine reaktioner er elementære - du får desuden at vide, at din første reaktion er meget hurtig, så den opnår hurtigt et fast niveau (steady state).

2 NO ---k1---> N2O2

2 NO <---k-1--- N2O2

N2O2 + O2 ---k2---> 2 NO2

---

d[N2O2]/dt = k1[NO]2 - k-1[N2O2] - k2[N2O2][O2]

i steady state er d[N2O2]/dt = 0, så

k1[NO]2 - k-1[N2O2]ss - k2[N2O2]ss[O2] = 0                       | _ss angiver blot "steady state"

k1[NO]2 = [N2O2]ss * (k-1 + k2[O2])

[N2O2]ss = k1[NO]2 / (k-1 + k2[O2])

---

Så har du

v = 1/2 d[NO2]/dt

hvor

d[NO2]/dt = k2[N2O2][O2] ≈ k2[N2O2]ss[O2]
                  = k2( k1[NO]2 / (k-1 + k2[O2]) )[O2]
                  = k2k1[NO]2[O2] / (k-1 + k2[O2] )


Skriv et svar til: HASTER MEGET LILLE KEMI SPM. reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.