Fysik

Beregn kraftens arbejde

24. oktober 2010 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle. 
Jeg har fået opgaven der lyder: "En kasse skubbes 4 m i den retning, hvori en kraft på 5 N virker. Beregn kraftens arbejde"
Det er sikkert meget let, men jeg har ikke kunne finde svar i mine lektier. Vil I hjælpe?

Tak på forhånd. :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Arbejdet W er lig med kraften F gange strækningen s.

W=F*s (kan godt være at i kalder W for A)

(formlen ser egentlig således ud. F*s*cos(φ) (hvor φ er vinklen der skubbes i, men da der skubbes i en vinkel = 0 og cos(0) = 1 er dette led overflødigt)

Håber at det hjalp:)


Svar #2
24. oktober 2010 af TheLittleMiss (Slettet)

 #1

 Arbejdet W er lig med kraften F gange strækningen s.

W=F*s (kan godt være at i kalder W for A)

(formlen ser egentlig således ud. F*s*cos(φ) (hvor φ er vinklen der skubbes i, men da der skubbes i en vinkel = 0 og cos(0) = 1 er dette led overflødigt)

Håber at det hjalp:)

- hvorfor er det 0, bare fordi der skubbes i en vinkel? 
Men tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Altså jeg mente at der skubbes i en vinkel på 0o. 

φ er vinklen der skubbes i, i forhold til den retning objektet flyttes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Men hvis i ikke har haft noget om det og det kun forvirrer, så glem alt om det! Fysik kan være forvirrende nok i forvejen..


Svar #5
24. oktober 2010 af TheLittleMiss (Slettet)

 #3

 Altså jeg mente at der skubbes i en vinkel på 0o. 

φ er vinklen der skubbes i, i forhold til den retning objektet flyttes.

- så hvad vil det sige? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Nu står der ikke direkte at der skubbes i en vinkel på 0 grader men man må gå ud fra at det er det " i den retning, hvori en kraft på 5 N virker" betyder. Altså skubbes der i en vinkel på 0 grader i forhold til de 4 meter kassen skubbes. (dette er klart lettest at illustrere med en tegning)

Kan ikke lige finde på noget bedre, men hvis man skubbede på en kasse i bevægelse for at stoppe den, skubber man i den modsatte retning af bevægelsen altså en vinkel på 180 grader. Man kan også stille sig skråt og skubbe i andre underlige vinkler. Eller man kan skubbe på kasse oppefra i en vinkel på 90 grader (cos(90)=0 og derfor er W=F*s*cos(90)=0). 

Det med vinklen bliver nok først mere interessant når det ikke er skub men andre former for arbejde der er tale om. 

Og igen, hvis det ikke giver mening - GLEM det. Hvis jeg kunne blive fri for at sidde og bruge min søndag arbejde ville jeg gøre det!! Men der er ingen vej udenom..


Skriv et svar til: Beregn kraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.