Matematik

Ny ligning!

24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Er denne her ligning så rigtigt lavet?

4 + (x - 3) = 4 - ( 3 + 2x)

4 + x + 3 = 4 - 3 - 2x

x + 3 + 4 = 4 - 3 - 2x

x + 7 = 1 - 2x

x - 2x = 1 - 7

-x = -6


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nej

4 + (x - 3) = 4 - ( 3+ 2x)

4 + x - 3 = 4 - 3 -2x

x + 2x = 4 -3 -4 +3

3 x       = 0

x  = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af Lesleyblood (Slettet)

NFLBoy7, du kan altid checke om du har løst en ligning korrekt ved at gøre prøve. Dvs. ved at indsætte den x-værdi du er kommet frem til ind i den oprindelige ligning. Hvis højreside og venste side stemmer, har du løst den rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Hm er min udregning forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Nå nej, min er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Lesleyblood : Ka dt stadig være rigtig hvis man får nogle ligninger der ikk stemmer, altså er der sådn nogen opgaver ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af peter lind

Du kan godt komme ud for ligninger, som der ikke er nogen løsning til. Eks. x2+1=0 Venstre side er positiv uafhængig af hvad x er, så der er ikke nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Når okeei


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2010 af Lesleyblood (Slettet)

@BrainChild,

Ja, hvis der ikke er nogen løsning til ligningen, så kan du godt, men generalt set kan du bruge den regel, som jeg nævnte.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Jaah tak


Skriv et svar til: Ny ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.