Matematik

Har brug for hjælp!!!

26. oktober 2010 af Pett (Slettet)

På figuren er ABC og EDC ensvinklede. Det oplyses, at AC=12, AB=7,6 ED=5,7 og CD=4,5 Find BD og AE

Håber nogen kan hjælpe.


Svar #1
26. oktober 2010 af Pett (Slettet)

Her er figuren

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Find forstørrelseskonstanten for de to. Hvis AC i ABC svarer til ED i EDC er forstørrelseskonstanten AC/ED.


Svar #3
26. oktober 2010 af Pett (Slettet)

Og hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Lad os sige, at trekanterne ABC og DEF er ensvinklede. AB er 6 lang, og den tilsvarende side i DEF, DE er 3 lang.

Divider DE med AB, så får du DE/AB = 3/6 = 0,5. Dette er forstørrelseskonstanten.

AC er så 3 lang. Den tilsvarende side i DEF, DF finder du ved at gange AC med forstørrelseskonstanten.

Altså er DF = AC * fk = 3 * 0,5 = 1,5

Du kan også gå den anden vej, ved at dividere en side i DEF med forstørrelseskonstanten.


Svar #5
26. oktober 2010 af Pett (Slettet)

k=7.6/5.7

4.5*1.333 = 5.99 længden DC

5.99-4.5 = 1.49 længden BD

12/1.333 = 9 længden ED

9-12 = 3 længden AE

er det så rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Beregningerne ser ikke helt forkerte ud, men du har vist byttet om på nogle af siderne.

AC svarer til EC.

AB svarer til ED.

BC svarer til DC.


Svar #7
26. oktober 2010 af Pett (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Har brug for hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.