Kemi

masse og volume beregning

26. oktober 2010 af msn88 (Slettet)

hej

Redox-titreringer - med overslagsberegning

Der skal foretages en renhedsbestemmelse af kemikaliet jern(II)chlorid,tetrahydrat (FeCl2,4H2O)
ved titrering med 0,02517 M kaliumpermanganat (KMnO4).

5 Fe2+ + 8 H+ + MnO4- ? 5 Fe3+ + Mn2+ + 4 H2O

Som en del af kvalitetssikringen foretages en tilsvarende analyse af en kontrolopløsning, hvor indholdet af Fe2+ er 0,09718 M

1. Lav en overslagsberegning på, hvor meget prøve (FeCl2,4H2O) (g), der cirka skal afvejes til hver titrering, når der ønskes titreret med ca. 15 mL KMnO4.

er det disse formler

m = n * M -->

el

m = c * v * M / 1000

2. lav en overslagsberegning på, hvor meget kontrolprøve (mL), der skal udtages til hver analyse, når der ønskes titreret med ca. 15 mL KMnO4.
 

er det denne formel  v * c = V * c

v * c / v = c

15 * 0,02517 M / 0,09715 M  *1000 = 36,68 mL


Skriv et svar til: masse og volume beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.