Matematik

Vigtigt hjææææælp...plzzz

28. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

a)Med udgangspunkt i definitionen af logaritme-funktioner som de omvendte til eksponentialfunktioner for x>0
10^log(x)=x
e^ln(x) =x
Skal det vises, at log(x) er proportional med ln(x) og bestem proportionalitetsfaktoren.

b) Med udgangspunkt i
(ln(x) )'=1/x
Skal I dernæst uden hjælpemidler bestemme differentialkvotienten til log(x).

Er der nogen, der vil hjælpe mig...har virkelig brug for hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af peter lind

Find den naturlige logaritme af den første ligning og 10 tals logaritmen af den anden,

b) brug den sammenhæng du har fået i a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af Duffy

10^log(x) = x = e^ln(x)
 

dvs

 10^log(x) =  e^ln(x)
 

fortsæt nu selv . . .


Skriv et svar til: Vigtigt hjææææælp...plzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.